Rapor : Şubat | 2018

by - Mart 25, 2018





Reading Slump yaşadığım ve yoğun okul hayatımdan bloguma zaman ayıramadığım şu zamanlardan 'Merhabalar!'
Şubat ayında okuduğum Aşk ve Gurur kitabının yorumunu bir türlü giremediğim için ve kitabın yorumunu girmeden de bu raporu yazmak istemediğim için gecikmiş bulundum biraz . Ehh geç olsun güç olmasın diyelim . 
Son zamanlarda resmen kendimi zorlaya zorlaya kitap okuyorum . Kısacık kitaplar bile elimde sürünür oldu , bu durum beni baya üzüyor . Bu yüzden sadece 2 kitap okuyabildim . 

---> Neler Okudum ?

Zülfü Livaneli / Elia İle Yolculuk : Betimlemelerinden sıkılsam da sonlara doğru akıcılık kazanan bir kitaptı benim için . Kitabı çok fazla sevemem de ki bir başka etken de sanırım Elia Kazan'ı tanımıyor oluşumdu . Kitabın detaylı yorumu için 'buraya' tıklayabilirsiniz.

Jane Austen / Aşk ve Gurur : İngiliz Edebiyatı aşığı olarak çok beğendiğim , aşkla okuduğum bir kitaptı . Okumayanlara okuması için şiddetle öneriyorum . Yorumu ise 'burada'

---> Neler İzledim ?

Dizi : 

The Originals : Vampir Günlükleri'nin orijinal vampirleri olan kadronun oluşturduğu bir dizi. Ben seviyorum böyle mistik şeyler izlemeyi, meraklısına öneririm . Ortada dolaşan bu diziden önce vampir günlükleri izlenmeli diye dolaşan sorular var . Bende ikisini izlemiş biri olarak şöyle bir açıklık getirebilirim ; The Originals Vampir Günlükleri'nin niteliğinde değil izlemezseniz çok şey kaybetmezsiniz fakat ufak bir kaç noktayı kaçırabilirsiniz.

Big Little Lies : Ülkemizde yayında  olan Ufak Tefek Cinayetler dizinin referans aldığı dizi olduğu söyleniyor . Bende Ufak Tefek Cinayetler izleyicisi olarak bir merak izleyeyim dedim . Fakat UFC'nin yanından bile geçmediğini bildirmek isterim . Dizi daha çok psikolojik eğilim ve polisiye  ile ön plana çıkarken fiziki ve ruhsal şiddeti , cinsel sapkınlığı işliyor . Dizi biraz yavaş işlemesine rağmen insanın içinde 'Acaba katil kim?' merakı uyandırıyor . 8 bölümden oluşan diziyi izlemek isteyenlere öneriyorum .

11.22.63 : John F. Kennedy ölmeseydi Amerika nasıl bir ülke olurdu ? Peki Kennedy'e yapılan suikastı önleme olasılığınız olsaydı , neler yapardınız ? Amerikan Tarihini Kennedy üzerinden işleyen geçmişe giderek suikastı önlemeye çalışan ana karakterimizin yaşadıklarını ve adım adım nasıl ilerlediğine tanık oluyoruz dizide . Ben çok çok beğendim , aksiyonlarla dolu ve her bölüm bitişinde ne olacak diye sonraki bölüme tıkladığım bir dizi oldu . 

Film :

Labirent : Son İsyan : Serinin bir önceki filmlerini büyük beğeniyle izlesem de serinin son filmi bende bir hayal kırıklığı yarattı . Belki de ben beklentimi yüksek tuttum , kim bilir . Fakat filmde gereksiz olan bir şey varsa o da kesinlikle 3D olmasıydı . 

Özgürlüğün Elli Tonu : Serinin son filmi sanırım en güzel filmiydi . Çünkü ilk iki kitap daha çok karakterlerin iç dünyasını tanıtıyordu bize fakat bu analizler filmlerinde çok işlenememişti . Fakat son kitap daha çok olaylar üzerinden işlendiği için film daha bir güzel olmuştu sanki .

Aşk ve Gurur : Daha öncesinde de bu filmi izlemiştim fakat kitabını okuduktan sonra tekrar izlemek istedim . Film kitaptaki bir çok kişiyi ve olayı keserek işlemiş . Sanırım bu filmi uzatmamak adına yapılmış bir şey . Yine direk kitap üzerine izleyince filmi pek bir eksik hissettim . 


Şubat ayında siz neler yaptınız ? Eğer sizinde tuttuğunuz bir rapor varsa aşağıya linkini bırakabilirsiniz :)

You May Also Like

6 yorum

  1. jane austen hayranıyım ben deee :) dizilerden lies ı biliyom diğerlerini bilmiyoduum. başarılar derslerindeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jane Austen'nin hayranı değilim ama bu kitabını çok sevdimmm :)
      11.22.63 izle bence beğenirsinnn :)
      Teşekkür ederimm :)

      Sil
  2. ben gurur ve önyargıcılardanım öyle zikredeyim :D filmin karakter seçimleri çok hoştu bence. kitaptaki baba karakterini de çok sevmiştim ben ve tabii ki Darcy'i :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her iki tarafı da tutmuyorum . İkisi de çok sevdiğim kitaplar .
      Darcy benimde favorimmmm :)

      Sil
  3. Big Little Lies'ı severek izlemiştim. 2.sezon çekimlerine başlamışlar. Yayınlanması seneye olur ancak. Sabırsızlıkla bekliyorum.

    Aşk ve Gurur'un filmi yetersiz geldiyse BBC'nin dizisini izleyebilirsin. Orada olaylar daha detaylı anlatılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      Evet duydum , nasıl devam ettirecekler çok merak ediyorum.
      Dizisi olduğunu bilmiyodum , müsait bir zamanda izleyeyim o zaman :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)
Yorumlarınızı anonim olarak da bırakabilir ve beni bilgilendir butonuna basabilirsiniz :)