2018 Okuma Hedeflerim

by - Ocak 01, 2018



2018'in ilk gününden merhabalar. Öncelikle hepinize sağlıklı,mutlu,huzurlu bir yıl diliyorum. Herkes hedeflerini okumak istediklerini 2017 bitmeden paylaştı , bende 'ben neden yazmıyorum?' dedim . Üniversiteye geldiğimden beri kitap konusunda pek bir tembelim malesef ama insan önüne hedef koyunca daha bir sorumlu oluyor tabi ki.. Bende hedeflerimi en kısa şekilde maddeler haline getirmeye çalıştım .

1-Bloga düzenli kitap yorumları yazmak 
   Aslında blogu ağustos ayında açtım fakat nedendir bilemiyorum Aralık ayında aktif olmaya başladım. Hatta elimde hala yazın okumuş olduğum fakat hala yorumlamadığım kitaplar var . Fakat planı yapmış ve motive olmuş durumdayım . Motive olmamda ki en büyük dayanak ise bloguma ilginin sizin için az benim için çok büyük şekilde artmış olması . Özellikle bıraktığınız yorumlarla o kadar çok mutlu oluyorum ki bunun için çok çok teşekkür ederim . Bende bunun karşılığı olarak düzenli şekilde yazılarımı paylaşmak istiyorum .

2-2018 Kış Okuma Şenliği
 Listende yazdığın kitapları okumaya başladın mı derseniz cevabım hayır olur. Hem şenliğe geç katılmış olmamın verdiği aksaklıkla hem de final dönemi içinde olmamla başlayamadım ama önümde güzel bir sömestr tatilim ve boş zamanım var , o yüzden tamamlamak da zorlanmayacağımı düşünüyorum . Ve bu okuma şenliklerine her sezon katılmayı da düşünüyorum .

3-Sabahattin Ali Kitapları Okumak 
 Okumayan kaldı mı ? Sen hala okumadın mı ? dediğinizi duyar gibiyim . Fakat bir türlü elim gitmedi . Sanırım o döneme has ağır, süslü kelimelerden korkar gibiyim . Ama bu ön yargıyı atlatıp elime alacağım ve pişman olmayacağımı hisseder gibiyim . Hadi bakalım , inşallah..

4-Klasik Kitaplar Okumak 
 Ne büyük eksiklik diyorum kendime ne büyük geç kalınmışlık,bazen kendimizi veriyoruz hayatın akışına böyle şaheserleri kenara atıyoruz resmen . Bu sene bu kitaplara ağırlık vereceğim bol bol . Hatta duyduğuma göre bunun bir etkinliği bile varmış sanırım . Eğer 2018'de de olursa muhakkak katılacağım :)

5-Yeni Yazarlar Tanımak 
 Bir yazarın kitabını beğendiğim zaman arka arkaya o yazarın diğer kitaplarını okuma gibi bir alışkanlığım var . Hal böyle olunca da kitaplığım hep aynı tarz aynı tat ile doluyor sanki . Bu duvarı da kırıp yeni tatlar aramak için güzel bir yıl olur umarım.

6-50 Kitap Okumak 
 Diğer insanlara bakınca ne kadar az bir hedef diyorum kendime . Tabii belki daha da üstüne çıkarım ama sanırım önce küçük adımlarla başlayıp sonra heves kırmamak..
 Aslında daha çok katılmak istediğim etkinlikler var fakat üniversitede olunca belli sayıda kitap yanımda , memlekete de gidemiyorken orda ki kitaplığımda ne var ne yok bilemiyorum . Bu yüzden elimdeki de kitaplarımla en iyisini yapmaya çalışıyorum :)

Sizin okuma hedefleriniz neler peki ? Yoruma yazabilirsiniz ve beni çok mutlu ederseniz :)
Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle :)

You May Also Like

18 yorum

  1. Umarım bu güzel hedefler gerçekleşir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için benimde ümidim o yönde :)

      Sil
  2. Yorumlarla destek olmayacaksak birbirimize blog yazmanın ne anlamı var ki ama değil mi? Yazma hevesin umarım seni hiiiiç terk etmez ve bol bol yorum yazısı okuruz senden 2018'de :))
    Ben de henüz Sabahattin Ali okuyamamış biriyim. Bu yıl İçimizdeki Şeytanı ya da Kuyucaklı Yusufu okuyarak yazarla tanışmak istiyorum artık.
    Bol okumalı, hedeflerine ulaştığın bir yıl olur inşallah :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok tatlısınn! Çok mutlu ettin beni :)
      İnşallah ulaşırız hedeflerimize :)
      Çok teşekkür ederimm :))

      Sil
  3. heey hadi okursun işallah. yeni yazarlar, klasikler mesela var benim bloga bol bol. istersen sölerim de sanaaaa iyilerden filan işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok iyi olur teşekkür ederimm :))

      Sil
    2. hımms bak mesela yenilerden yaprak öz, neslihan acu, klasiklerden çok var tabii, bak mesela en iyi klasik don kişot ama tam metni, yky'den, sonraa, marcel proust, hermann hesse süperlerden :) gazap üzümleri, mülksüzler, daha bi dolu sölerim yaa, bi boş zamanında bak benim kitap başlığında çok kitap var bir de kitap listelerim var. ama seçemezsen yine bir dolu söylerim, john fowles, henry miller, turgenyev, şolohov, huxley, orwell. büssürü işteee. sonraa baak, jean baudrillad, ayn rand, bak ne diceeem, ayrıntı yayınlarını iyi inceleee. hem senin konuna da yakın çok kitap vaaar bu yayınevindee :) en sevdiğim yayınevi ayrıcaaa, bir de metise bak mesela, rollo may, tavsiye ederim, bir de nurdan gürbilek var :)

      Sil
    3. Sen müthişsin yaa !! Mutlaka bakcam hepsine . Çok çok çok teşekkür ederim çok uğraşmışsıınn :)))))

      Sil
  4. O zaman ablan ve blog takipçin olarak ben de bir destek olayım. İsteyip de yapamadığın ne var diye düşünürsem aklıma gelen birşey yok. Elbette zamanlar kısıtlı hepimiz için. Ama önemli olan zamansızlığın içerisinde zaman yaratmaktır zaten. Sabahattin Ali kitaplarına korkmadan başlayabilirsin.Kuyucaklı Yusufu çok zevk alarak okumuştum. Ağır bir dili yok bence sadece küflenmiş kelimeler var.Ancak cümle gidişatından anlıyorsun. Hadi oku hemen tartışalım üzerinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim minnoşum , destekçim hep arkamda duran . Çok teşekkür ederimm , iyi ki varsın . En kısa sürede okucammm :)

      Sil
  5. InsALLAH hepsini cok guzel gerceklestirirsin canim, hep hep basarilar:)))))

    YanıtlaSil
  6. Blog yazmak karşılıklı motive ediyor insanı. Yazdıkça daha çok okunuyorsun. Okundukça daha çok yazasın geliyor. Yazıların arttıkça insanlar hep yazmanı istiyor. Bir süre sonra yazmayınca rahatsız hissediyorsun... Umarım her zaman ilgiyle severek yazarsın, biz de seni beğeniyle okuruz :-)

    Ben okuma hedeflerimi burada yazmıştım. Okumak istersen beklerim: https://suleuzundere.blogspot.com.tr/2017/12/pazar-6lisi-2018-okuma-hedeflerim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kesinlikle öyle ! İnsanların okuması, yorum bırakması müthiş bir şeymiş. Gerçekten kendimi sorumlu hissediyorum ve buraya yazmak bana mutluluk veriyor :)
      Çok teşekkür ederim bende hemen okuyorum :)

      Sil
    2. yaaa öyle oluyol işteeeee :)

      Sil
    3. Deep sen yazdığın zaman gerçekten kendimi gülümserken buluyorum , sen çok yaşa :)

      Sil
  7. Harika bir hedef umarım başarılı olursunuz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)
Yorumlarınızı anonim olarak da bırakabilir ve beni bilgilendir butonuna basabilirsiniz :)