Rapor : Ocak | 2018

by - Şubat 01, 2018



Herkese Merhabaaa !! Uzun zamandır bu raporu yapmak istiyordum . Bu benim için ilk olacak ve her ay düzenli olarak da devam etmeyi planlıyorum. Bu yazıda neler okudum , izledim gibi konulardan bahsedeceğim . Film , dizi yorumlama konusunda kendimi yeterli görmüyorum ama beğendiğim bir şey olursa da sizden sakınmam :)

Bu ay okuma potansiyelim düşüktü . Finallerdi , bütünlemelerdi , ingilizce kursuydu derken kitaplarımı biraz boşladım .Normalde bu ay için 8 kitap okuyacağımı planlamıştım ama olmadı umarım Şubatta bu arayı kapatırım. 

--- > Neler Okudum ?

Stefan Zweig / Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu : Çok beğendiğim çok etkisinde kaldığım ve önüme gelene önerdiğim bir kitap . Keşke bu kadar ince olmasaydı Zweig bize o duyguları daha çok yaşatabilseydi .. 
Bu ay favori kitabım kesinlikle bu . Okuduğunuzda bir kadının nasıl sevebileceğini sizde yüreğinizde hissedeceksiniz . Yorumu ise 'burada'

Franz Kafka / Aforizmalar : Ben bu kitabı aslında başucuma koyup her gün bir tane aforizma okurum diye düşünmüştüm fakat hal öyle olmadı . Zaten yazıları kısa kısa olduğu için ''hımm..Evet burada da haklı.'' diye diye bir bakıyorsunuz bitivermiş . Beğendiğim yerleri işaretledim yeni bir post yazıp onları sizinle paylaşacağım yakında. (Tıklayınız)

Albert Camus / Yabancı : Yazarı anlayamadığım için romanın derinliklerine dalamadığım bir kitap . Güzeldi ama yine de sanki bazı şeyler havada kaldı . Bu yüzden daha sonra tekrar okumak için rafa kaldırdım . Yorumu ise 'burada'

Nazım Hikmet / Henüz Vakit Varken Gülüm : Normalde pek şiir okumayan bir insan olarak kendimce şiir okuma alışkanlığı ediniyorum . Bu da ilk şiir kitabım . Beğendiğim bir kaç şiiri de sizinle paylaşmayı düşünüyorum . (Tıklayınız)

--- > Neler İzledim ?

Dizi : 

Friends : Bu ayın ilk haftasında bitirdim ama nasıl bitirdim birde bana sorun siz... Ağlaya ağlaya öyle saatlerce ekrana baktım . İçimde kocaman bir boşluk oluştu resmen . Mutlaka izleyin,izlettirin tek söyleceğim bu .

Film : 

Passengers : Şule Uzundere'nin 'Şu' tavsiyesinde görüp izlediğim filmdir kendisi . 'Jennifer Lawrence ' i çok sevdiğim için konu bilim kurgu olunca aşkla izledim resmen . Film 120 yıllık bir uzay yolculuğunun 30.senesinde uyanan bir yolcunun hikayesini anlatıyor . Bazı yerler gerçekçi olmasa da ben filmi beğenerek izledim.

Kuzuların Sessizliği : Yine Şule Uzundere'nin tavsiyesiyle izlediğim bir film . Korku'dan çok aslında psikolojik/gerilim şeklinde . Kendisi çok beğendiğim bir film oldu .

The Revenant : Leonardo Di Caprio aşırı aşırı beğendiğim bir oyuncu , oscar almasına da çok sevindim . Ama ne yalan söyliyim filmi mola vererek nolur bitsin artık diyerek izledim . Aslında olay örgüsü kötüydü diyemem ama neden bilmiyorum çok sıkılarak izledim . Oysa ki büyük bir beklentiyle izlemeye başlamadım . The Revenant bende sınıfta kaldı malesef.

Ocak ayında siz neler yaptınız ? Eğer sizinde tuttuğunuz bir rapor varsa aşağıya linkini bırakabilirsiniz :)


You May Also Like

29 yorum

  1. The Revenant'ı bende çok merak ediyorum, bir türlü izleyemedim. :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkler değişir ama ben çok çok sıkılmıştım :/

      Sil
  2. How I Met Your Mother'ı izleyip sonundan hiç memnun olmayan biri olarak Friends'i merak ettim. Gerçekten güzel mi o kadar? Ben de izleyebilirim belki.
    Passengers'ı ben de çok sevmiştim.
    Kuzuların Sessizliği - oo çok olmuş izleyeli, unuttum bile hikaye örgüsünü, tekrar izlemeliyim.
    The Revenant, ben izlerken uyudum bu filmde, halbuki Leonardo'yu ben de çok severim. Django izlemeni önereyim ben de sana. Leonardo var. Uzun süre izlemekten kaçındım ve sonra izledim, meğer boşuna ayak diretmişim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Friends çok güzel ama HMYM ile benziyormuş işte . Ama genelde Friends seven daha fazla diye biliyorum.
      Kuzuların Sessizliğinde izle izle tekrar bende Hannibal'ı izlemek istiyorum unutmadan.
      Hahahaah ben o zaman sabırlı çıkmışım :D
      Hemen not alıyorum , izleyeyim en kısa zamandaaa ..

      Sil
  3. hep çok sevdiğim kitapları okumuşsun :) Aforizmalar insanın elinde çabucak bitiveriyor aynen öyle :) Friends'e de bi ara başlıycaktım sonra öyle kaldı o. İyi hatırlattın bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başla başla mutlaka . İlk 3-4 bölüm belki sarmaz ama sonra nasıl ilerlediğini anlamıyorsun birde 20'şer dakika olunca tadı damağında kalıyor.

      Sil
  4. Ne güzel dolu dolu bir ay olmuş :). The Revenant benim de merak ettiklerimden, Friends'i ben de çok severim :). Çok kısa bir zamanda tüm sezonları bitirmiştim :). Arada hala açıp sevdiğim bölümleri izliyorum :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dolu olmasını dilerdim ama şubata inşallah .
      The Revenant'ı bende çok merak ediyordum ama hüsranla sonuçlandı :/
      Ben bitmesin diye uzata uzata izlemiştim . Belki arada açıp izlemem ama bir ara baştan başlayabilirimm :)

      Sil
  5. Aylık raporlar çok güzel oluyor. Blogda mutlaka olması gereken yazılardan biri bence. Umarım sen de severek yazarsın. Zweig'ı ve Camus'un kitaplarını okudum. Çok beğenmiştim. Yabancı'nın devam kitabı diye nitelenen Sisifos Söyleni var. Deneme aslında bu kitap fakat Camus'un düşünce yapısını anlamak için okunması gereken kitaplar arasındaymış. Eğer görürsen bir ara okumalısın bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy inşallah böyle her ay düzenli yazmayı düşünüyorumm .
      Sisifos Söyleni kitabını biri daha söylemişti bana . Not aldım , okuyacam mutlaka :)

      Sil
  6. Şu kuzuların sessizliğini bir ben mi izledim. Bende izleyeyim bari kendimi kötü hissettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle mutlaka çok güzell . Böyle bir olaylarr var onu psikolojik olarak felan çözmeye çalışıyor azcık gerilimde var ama öyle korkunç felan değill

      Sil
  7. Çok güzel geçmiş bir ay özeti. :D

    YanıtlaSil
  8. Verimli ve bol etkinlikli bir ay olmuş. Darısı Şubat ayının başına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekğr ederimm .İnşallah öyle olur :)

      Sil
  9. Ayyy teşekkür ederimmmm :)
    Aslında tam okul tatilken daha fazla okurum diye şey etmiştim ama her şey planlandığı gibi gitmiyor işte :/

    YanıtlaSil
  10. Takip ettiğim bloglarda kendi adımı okumaya bayılıyorum :-)

    Revenant'ı çok beğeneceğimi düşünüyordum. Hatta gösterimde olduğu zamanlar sinemada izlemeyi düşünmüştüm ama iyi ki izlememişim diyorum. Filmin 20-30 dk daha kısa olması lazımdı. Çok uzatmışlar. Bir yerden sonra öl artık diye izledim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nee mutlu sana , güzel bir his olmalı :)

      Aaa, Evet !! Ben olay örgüsünü , yaşam mücadelesini sevdim ama bir türlü o sıkan bunaltan noktayı bulamamıştım , haklısın kısa olsaydı biraz daha iyi olurdu ..

      Sil
  11. çok verimli bir ay olmuş ki :) devam yazılarını da bekliyorum

    YanıtlaSil
  12. kitaplar iyiymiiş :) leo galiba günümüzün en iyi oyuncusu sayılabiliir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Gerçekten adam çok iyi ..

      Sil
  13. Aforizmaları ben de çok merak ediyorum ama anlamam diye korkuyordum, senin yorumundan sonra bir deneyeceğim okumayı :D Bu arada #kom2018 kapsamında okunup yorumu yazılan kitapları kendi gönderimde paylaşıyorum. Sen de yorum yazılarını bu etiketle paylaşırsan gözümden kaçmamış olur. Aklında bulunsun, iyi okumalar :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku mutlaka , beğenirsinn bence :)
      Ayy daha hiç kitap okumadım ama okudukça ekleyeceğim :)
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Çok verimli bir yıl olmuş o zaman :)

    YanıtlaSil
  15. Nazım Hikmet'in "Henüz Vakit Varken Gülüm" adlı kitabı seçme şiirlerden oluşuyor. Bundan dolayı da etrafta kulağa çalınan, göze aşina olan şiirler bu kitapta yer alıyor. Şiir, alışması zor ama sevince de vazgeçilmesi zor bir tür. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş alışıyorum bende ama bakalımmm...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)
Yorumlarınızı anonim olarak da bırakabilir ve beni bilgilendir butonuna basabilirsiniz :)